Faceți căutări pe acest blog

Pandispan cu cirese si cacao




Ingrediente:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml apa 
  • 150 ml ulei
  • 400 g faina
  • un praf de sare
  • un plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 200 g cirese fara samburi
Mod de preparare:



Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile 2-3 minute, apoi incepem sa adaugam treptat zaharul , continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma lucioasa.
Incorporam galbenusurile  batute cu uleiul, esenta de vanilie si apa, amestecam pana se omogenizeaza. Apoi incorporom treptat faina cu praful de copt.
Tornam 75% din compozitie in tava de copt, iar restul de copozitie o amestecam cu cele 3 linguri de cacao si o adaugam peste copozitia alba.
La final adaugam si ciresele.
Dam prajitura la cuptor pentru aproximativ o ora la 170 de grade.


Prajitura este gata!



  • Pentru ca pandispanul sa iasa mai pufos folositi mixerul doar pentru baterea albusurilor cu zaharul, apoi folositi o lingura de lemn.
  • Cand incepem sa adaugam faina amestecam de jos in sus, asa se va omogeniza bine si nu se vor forma bule de aer in copozitie. (daca compozitia face bule de aer, cand vom scoate pandispanul din cuptor se va lasa)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu