Faceți căutări pe acest blog

Legume la cuptor

 Legumele coapte sunt o garnitura delicioasa si satioasa, dar si un preparat perfect pentru perioadele de post.


Ingrediente pentru 4 portii:

  • doi ardei rosii
  • doi ardei galbeni
  • doi dovlecei verzi
  • doi morcovi
  • sare
  • cimbru
  • 2-3 linguri de ulei





Mod de preparare:
  Taiem ardeii in 6 parti (aproximativ 25-30 g o parte). Dovleceii ii taiem in feli de aproximativ 20 g, iar morcovii ii taiem julien (nu foarte subtiri).

  Intr-o tigaie grill incinsa bine, punem legumele pentru 5 minute (acesta operatiune este optionala). Cand am terminat de rumenit putin toate legumele le asezam in doua tavi.

  Intr-o tava punem ardeii pe care ii condimentam cu sare, cimbru, 2 linguri de ulei si 3 de apa.
  Iar in a doua tava punem dovleceii si morcovii. Condimentam cu sare si ulei.
  Dam tavile la cuptor (cuptorul preincalzit) pana legulele se rumenesc bine. Din cand in cand mestecam legumele cu grija pentru a nu se rupe. Eu am tinut tavile la cuptor aproximativ o ora la 180 de grade.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu