Faceți căutări pe acest blog

Tort diplomat cu pepene galben

Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 6 linguri ulei
  • un praf de sare

Ingrediente pentru crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 10 g gelatina
  • o jumatate de pepene galben (cantalup)

Mod de preparare:

      Prima oara preparam blatul.

   
      Separam albusurile de galbenusuri.
Galbensurile le amestecam bine cu ulei si un praf de sare.

 Batem albusurile 2-3 minute, apoi incepem sa adaugam treptat zaharul, continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma lucioasa.


Incorporam galbenusurile  si esenta de vanilie, amestecam pana se omogenizeaza. Apoi incorporom treptat faina cu praful de copt.
Pune comozitia intr-o tava tapata cu ulei si faina (sau hartie de copt) si o dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 170 de grade.
Blatul este gata!
 
   



  Dupa ce blatul s-a racit complet preparam crema.


  Tocam pepenele in cubulete potrivite, apoi punem gelatina la hidratat. Batem frisca si o amestecam cu iaurtul. Dupa ce gelatina s-a hidratat bine o amestecam cu laptele caldut. Punem laptele peste amestecul de frisca cu iaurt si adaugam fructele.
  Taiem blatul in  trei parti, punem prima parte in tava in care am compt blatul si o insiropam, adaugam jumate din crema, apoi a doua bucata de blat o insiropam si adaugam restul de crema. Punem ultima parte din blat si o insiropam bine. Dam tortul la frigider pentru 5-6 ore, iar apoi il orman.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu