Faceți căutări pe acest blog

Dulceata de ardei iute


  Pentru acesta reteta avem nevoie de curaj, multa rabdare si o pereche de manusi.

Ingrediente:

  • un kg ardei iute (daca nu doresti sa iasa foarte picanta poti amesteca cu ardei capia sau gogosar)
  • un kg zahar
  • un litru otet
  • o lingura de sare

Mod de preparare:

  Curatam ardeiul de seminte. (Avem nevoie de un kg de ardei curatat). Ardeiul trebuie maruntit bine, se poate toca in robot sau se poate da prin masina de tocat. Intr-o cratita pregatim siropul din otet cu zaharul si sarea. Cand siropul  s-a legat adaugam ardeiul. Lasam compozitia la foc mediu pentru 25-30 de minute.
  Intr-o farfurie se pune putina apa rece, peste apa se pune cu lingura 2-3 picaturi din dulceata, daca se imprastie rau, dulceata nu este inca gata. 
  Cand dulceata este legata bine, o lasam sa se raceasca pentru 5-10 minute, apoi o punem in borcane sterilizate.
  Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc mediu pentru 30-40 de minte.
  Daca doriti puteti omite sterilizarea, eu le sterilizez pentru a fi sigura ca rezista mai mult.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu