Faceți căutări pe acest blog

Ostropior by "Mamaia"

  Reteta pe care o postez astazi nu prea are un nume, bunica mea ii spunea "Ostropior". Are ceva in comun cu ostropelul, contine usturoi.
  Povestea acestei retete este simpla, eu copil mofturos la mancare, bunicii nu ii placea sa gatesca, dar incerca sa-mi faca pe plac. Nu iubea sa gatesca, dar tot avea talentul ei, nu pot sa uit nici astazi rosiile umplute cu ou,   painea la tigaie, omleta cu cartofi si ostropiorul.
  Ideea era simpla, taia un pui si-l prepara pe gratar. Curata un catel de usturoi si facea un semi mujdei, prajea o tigaie de cartofi, iar uneori langa pui cocea si doi-trei ardei.
  Punea asa zisul mujdei intr-un castron mare de pamant, peste punea o cana de apa calda, apoi adauga cartofii, puiul si ardeii. Ma chema la masa spumandu-mi: "Treci la masa ca mi-ai mancat zilele!", cred ca era un fel de "Pofta buna!".


Ingrediente: (cantitatea o alege fiecare dupa gust)
  • un pui
  • un catel de usturoi
  • 2-3 ardei grasi
  • o lingura de ulei
  • o portie de cartofi prajiti
  • sare
  • apa
Mod de preparare:
  Puiul il preparam la gratar, prajim cartofii, coacem ardeii si preparam mujdeiul. Punem totul intr-un castron mare, adaugam o cana de apa calda, amestecam si condimentam daca mai este nevoie cu sare.
Pofta buna!




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu