Faceți căutări pe acest blog

Pandispan pufos cu capsuni

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei (sau 6 linguri de unt topit)
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • 4-5 capsuni 
Mod de preparare:
 Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile 2-3 minute, apoi incepem sa adaugam treptat zaharul (si plicul de zahar vanilat), continuam sa mixam pana cand compozitia devine tare (exact ca pentru bezele).
 Galbenusurile le amestecam cu praful de sare si cele 6 linguri de ulei. 
 Amestecam galbenusurile cu albusurile si incepem sa adaugam treptat faina. (praful de copt il incorporam in faina)
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina (prima oara se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina). Peste compozitie se pun bucatile de capsuni. (poti sa tai capsunile doar in doua, eu prefer bucatele micute)

  • Pentru ca pandispanul sa iasa mai pufos folositi mixerul doar pentru baterea albusurilor cu zaharul, apoi folositi o lingura de lemn.
  • Cand incepem sa adaugam faina amestecam de jos in sus, asa se va omogeniza bine si nu se vor forma bule de aer in copozitie. (daca compozitia face bule de aer, cand vom scoate pandispanul din cuptor se va lasa)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu