Ingrediente:
- 3 oua
- 300 g zahar
- 300 g faina
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- un pliculet praf de copt
- esenta de vailie
- 150 g nuci maruntite
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile 2-3 minute, apoi incepem sa adaugam treptat zaharul, continuam sa mixam pana cand compozitia devine tare (exact ca pentru bezele).
Adaugam apoi galbenusurile (galbenusurile le amestecam cu uleiul), laptele si esenta de vanilie.
Incepem sa adaugam treptat faina. (praful de copt il incorporam in faina).
In compozitia obtinuta se pot adauga si doua linguri de nuca maruntita. Dupa ce am tornat aluatul intr-o tava, adaugam deasupra restul de nuci.
Cat inca prajitura e calda presaram si zaharul pudra.
- Pentru ca prajitura sa iasa mai pufosa folositi mixerul doar pentru baterea albusurilor cu zaharul, apoi folositi o lingura de lemn.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu