Faceți căutări pe acest blog

Somon la cuptor

Intrediente pentru 4 portii:

  • 8 medalioane somon
  • rosii cherry
  • 2 catelii de usturoi
  • frunze de salvie
  • frunze de dafin
  • piper boabe 
  • o lamaie
  • ulei de masline
Mod de preparare:

"Snurul rosu de la mana mea este o bratarica norocoasa cu un micut pandativ din argin, o am de la Accessories Maria


Medalioanele de somon se spala si se sterg pe ambele parti. Intro tava adaugam salvia si dafinul, peste ele punem somonul, codimentam cu sare, adaugam boabele de piper, usturoiul si rosile cherry.

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie si caramelizeaza feliile de lamaie, timp de 2-3 minute, pana devin aurii. 



Apoi adaugatile peste medalioanele de somon.

Dam somonul la cuptor la 190 de grade pentru 20-25 minute (sau pana devine aramiu).

Se mai poate adauga rozmarin si cimbru, dar somonul este un peste "delicat", gustul sau poate fi acoperit foarte usor daca se adauga prea multe condimente.

Somonul este o importanta sursa de Omega 3, grasimi esentiale pentru a ne proteja inima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu