Faceți căutări pe acest blog

Dulceata de capsuni



Ingrediente:

  • 3 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 100 ml apa
  • 200 ml zeama de lamaie
  • esenta de vanilie




Mod de preparare:

  Punem zaharul peste capsuni si le lasam la frigider pentru 4-5 ore.
   Apoi punem capsunile la fiert adaugam apa, zeama de lamaie si esenta de vanilie.. Le lasam la foc mic pentru aproximativ doua ore, mestecand din cand in cand.
   Pentru a verifica daca dulceata este gata punem pe o farfurie o lingurita de dulceata, o lasam sa se raceasta si verificam daca s-a legat.
  Lasam dulceata sa se racesca pentru 10-20 de minute si apoi o adaugam in borcane.
 Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc pentru aproximativ 30 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu