Faceți căutări pe acest blog

Vinete umplute



Ingrediente pentru doua portii:
  • o vanata
  • o ceapa
  • o jumatate ardei gras
  • o rosie 
  • 200-300 g carne tocata
  • 400 ml suc de rosii
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 4 linguri bulion
  • 3-4 lingur ulei
  • patrunjel
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

  Taiem vinetele in jumatati, apoi cu ajutorul unei linguri vom indeparta miezul. 

  Miezul il tocam marunt.
  Intr-o tigaie punem la calit ceapa, ardeiul tocat cupulete si miezul de la vanata. Condimentam cu sare, cimbru si piper. Cand legumele s-au inmuiat adaugam carnea si cele 4 linguri de bulion.

   Cand carnea este gatita bine oprin aragazul si adaugam putin patrunjel tocat.



  Intr-o tava adanca punem sucul de rosi (eu am folosit suc de rosi cu pulpa), sare, piper, foi de dafin si cimbru.


 Umplem vinetele cu carne si le aranjam in tava. Peste carne adaug  cateva feli de rosi si patrunjel tocat.

Dam vinetele la cuptor (cuptorul preincalzit) la 180-190 de grade pentru aproximativ o jumatate de ora.


  Vinetele sunt gata!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu