Faceți căutări pe acest blog

Focaccia cu rosii si oregano

Focaccia este un fel de pizza. Se prepara la cuptor cu diferite ierburi aromate si cu ulei de masline.


Ingrediente:
  • aproximativ 400 g faina
  • 250-300 ml lapte cald (sau apa)
  • 5 g drojdie uscata
  • o lingurita de zahar
  • sare
  • ulei de masline
  • o lingura sos de rosii cu busuioc (optional)
  • o rosie
  • cateva masline fara sambure
  • oregano

Mod de preparare:

  Punem intr-un castron faina, cu drojdia, zaharul si sarea. Mestecam incet cu o lingura de lemn si adaugam treptat laptele caldut. Dupa ce am mestecat totul bine si am obtinut o compozitie lipicioasa, incepem sa framantam, daca aluatul este prea subtire adaugam o lingura de faina. Dupa 5 minute de framantam adaugam si o lingura de ulei de masline. Aluatul obtinut in transferam in alt castron uns cu ulei si-l lasam la dospit pentru aproximativ 30 de minute (acoperim castronul cu folie alimentara).
  Cand aluatul si-a dublat volumul, il scoatem pe blatul de lucru si ii framantam pentru 5- 10 minute.
  Intindem aluatul, in iterior punem rondele de masline si apoi rulam. (exact cum facem cand umplem cozonacul cu nuca). In reteta originala maslinele se pun deasupra, dar eu prefer sa le pun in interior.
  Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ulei de masline, adaugam lingura de sos de rosii, feliile de rosii si oregano.
  Lasam aluatul la dospin pentru alte 30 de minute, apoi dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit) pentru 15 minute la 220 de grade, apoi scadem temperatura la 190 pentru alte aproximativ 20  de minute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu