Faceți căutări pe acest blog

Sos arrabbiata (Conserva pentru iarna)


Aceasta nu este reteta originala a sosuli, acesta este reteta pe care o prepar eu.

Ingrediente:

  • 2 kg rosii
  • 2 catei de usturoi
  • doua ceapa (optional)
  • 100 ml ulei de masline
  • 5 ardei rosii iuti (daca ardeii sunt mari folosim doar 3)
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita boia iute
  • sare

Mod de preparare:
  Curatam rosile de coaja si de samburi, apoi le tocam cubulete marunte. Curatan ardeii de samburi, apoi ii tocam si pe ei. Iar ceapa o tocam marunt.
  Intr-o cratita punem la incalzit uleiul de masline cu usturoiul, peste adaugam ceapa, dupa 5 minute ardeiul, iar dupa alte 5 minute rosiile.
 Lasam compozitia la foc mic pentru 20 de minute, apoi adaugam boiaua si sarea dupa gust. Cand sucul se inroasa bine, oprim focul, lasam sosul la racit si indepartam din compozitie cei doi catei de usturoi.

 Punem sosul in borcane curate si sterilizate.
 Intr-o cratita mare punem un prosop, apoi aranjam borcanele, punem apa si lasam totul la foc mic pentru 30 de minute.
  Sosul este gata!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu