Faceți căutări pe acest blog

Tort de mere cu zahar ars

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 6 mere
  • 300 g zahar
  • 6 lingurite de dulceata de visine
  • unt

Mod de preparare:

  In cratita unde vom coace tortul punem cele 300 g de zahar si il caramelizam. Lasam zaharul la foc mediu fara sa mestecam in el, din cand in cand miscam cratita pentru a se topi uniform.
  Dupa ce zaharul s-a topit, cu atentie, imbracam pereti cratitei cu caramel.
  Peste zaharul caramelizat vom pune merele scobite si curatate de coaja. In fiecare mar vom pune un cubulet mic de unt. Dam tava la cuptor pentru 20 de minunte, la 180 de grade.

  In timp ce merele sunt la cuptor, preparam blatul.


      Separam albusurile de galbenusuri.
  Galbensurile le amestecam bine cu uleiul.
  Batem albusurile 2-3 minute, apoi incepem sa adaugam treptat zaharul , continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma lucioasa.

  Incorporam galbenusurile  si esenta de vanilie, amestecam pana se omogenizeaza. Apoi adaugam treptat faina.

  Scoatem merele de la cuptor, le umplem cu dulceata de visine, iar peste adaugam aluatul. Dam cratita la cuptor (cuptorul preincalzit) pentru 30-40 de minute la 180 de grade.
  Dupa ce tortul este gata asteptam aproximativ 20 de minute sa se raceasca, iar apoi il rastur pe un platou. Daca lasam tortul sa se raceasca complet, caramelul se va intari si se va lipi de fundul cratitei.


  Eu decorez acest tort doar cu frisca, iar uneori adaug si zahar caramelizat.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu