Faceți căutări pe acest blog

Sirop de capsuni





Ingrediente:
  • 1kg de capsuni curatate (si taiate in 4)
  • 1kg zahar 
  • 100 ml zeama de lamaie
  • apa 





Mod de preparare:
  Punem capsunile intr-o cratita, apoi adaugam apa cat sa le acopere (eu am pus 700ml apa). 

Punem capsunile la fiert la foc mediu, le fierbem pana devin alburi.

  Strecuram bine compozitia, iar sucul obtinut in punem la fiert cu zaharul( eu am obtinut aproximativ un litru de sirop, asa ca adaug un kg de zahar). Mestecam din cand in cand pentru a topi zaharul, cand acesta s-a topit adaugam zeama de lamaie si lasam totul la foc mic pentru 30 de minute.
  Lasam siropul sa se raceasca, iar apoi in adaugam in sticlute. 
  Daca dorim sa pastram siropul pentru iarna, sterilizam sticlutele.

   Fructele ramase eu nu le-am aruncat. Le-am pus la foc cu 3 linguri de zahar, vanilie si putina zeama de lamaie. Am obtinut un borcanel delicios de gen.


Un comentariu: