Faceți căutări pe acest blog

Tort tiramisu cu capsuni ♥



Ingrediente:

  • 400 g piscoturi 
  • 500 g mascarpone
  • 250 g frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 oua
  • 500 g capsuni
  • 200 ml apa rece
  • 100 ml lapte cald
  • 30 g gelatina (3 pliculete)
  • sirop de capsuni


Mod de preparare:

Intru-un castron punem sirop de capsuni cu putina apa, in acesta vom inmuia piscoturile (piscoturile care vor fi puse pe lateral le insiropam doar pe partea fara zahar).
Taiem piscoturile la un capat pentru a sta in tava si incepem sa imbracam marginile inelului si apoi baza.



Intr-un pahar punem 100 ml apa si 20 g gelatina, amestecam putin si lasam gelatina la inmuiat pentru 5-10 minute. Intre timp incalzim 100 ml de lapte. Cand gelatina s-a umflat o punem peste laptele cald si o amestecam pana se topeste (daca laptele este prea fierbinte gelatina nu va mai avea nici un efect).


Separam albusurile de galbenusuri. Galbensurile le mixam bine cu o lingura de zahar pudra, apoi adaugam mascarpone si amestecam bine pana omogenizam copozitia.
Mixam frisca pana devine cremoasa. Incorporam frisca in crema de mascarpone si amestecam 5- 10 minute. Iar la final adaugam laptele cu gelatina si amestecam bine.

Aproximativ 9-10 capsuni le taiem si le punem in blender cu cele doua linguri de zahar pudra. Le mixam pana obtinem un piureu.




 Incepem sa montam tortul.
 Peste piscoturi adaugam jumate din crema, apoi punem un strat de piscoturi si piureul de capsuni. Adaugam si restul de crema si dam tortul la frigider pentru 5-6 ore.


 Dupa 5 ore am scos tortul din frigider si l-am ornat cu spuma de capsuni (in care am adaugat si gelatina pentru a forma un jeleu) si cu bucati de capsuni.


L-am lasat inca o ora la frigider. Tortul este gata!

4 comentarii: