Faceți căutări pe acest blog

Clatite pufoase

Ingrediente pentru 10 clatite:
  • 100 de grame faina (se poate adauga si mai mult, depinde de faina)
  • 300 ml de lapte rece (sau apa minerala)
  • 2 oua
  • o lingura de zahar
  • un praf de sare
  • o lingura de ulei
  • o lingura de coaja de lamaie rasa (sau de portocala)
  • putin praf de copt (sau o lingurita de bicarbonat)




Mod de preparare:
  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un parf de sare, apoi se adauga zaharul, galbenusurile, laptele, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie.
  Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, intr-o tigaie incinsa. Dupa ce s-a rumenit bine pe ambele parti clatita se scoate pe o farfurile.





Pentru a face clatite mai pufoase folositi mixerul doar pentru baterea albusurilor cu zaharul, apoi folositi o lingura de lemn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu