- 1 kg faina
- un cubulet de drojdie (25 g)
- 500 ml apa calduta
- 2 linguri de ulei
- sare(aproximaiv o lingurita)
Intr-un bol punem jumate din cantitatea de faina, sarea si drojdia maruntita, incepem sa adaugam treptat toata apa si amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem si restul de faina si framantam bine timp de 5-10 minute (pana obtinem un aluat omogen). La final adaugam uleiul si framantam alte 5 minute.
Aluatul se lasa la dospit aproximativ 10-15 minute.
Dupa ce s-a dospit bine, rupem putina coca si formam un guguloi pe care il intindem cu mana sau cu facaletul, nu trebuie sa fine o lipie foarte gros, dar nici foarte subtire.
Pe aragas pune la incalzit o tigaie fara ulei (de preferat o tigaie mai veche, nu o tigaie tefal). Cand tigaia este incinsa punem lipia. Lasam tigaia la foc mic pentru maxim 5 minute, apoi intoargem lipia si o lasam alte 5 minute tot la foc mic. Apoi marim flacara si le rumenim bine pe ambele parti.
Dupa ce s-a dospit bine, rupem putina coca si formam un guguloi pe care il intindem cu mana sau cu facaletul, nu trebuie sa fine o lipie foarte gros, dar nici foarte subtire.
Pe aragas pune la incalzit o tigaie fara ulei (de preferat o tigaie mai veche, nu o tigaie tefal). Cand tigaia este incinsa punem lipia. Lasam tigaia la foc mic pentru maxim 5 minute, apoi intoargem lipia si o lasam alte 5 minute tot la foc mic. Apoi marim flacara si le rumenim bine pe ambele parti.
Painea la tigaie este gata!
Super tare si usor de facut, trebuie sa incerc si eu
RăspundețiȘtergerealinapink.ro