Ingrediente:
- 5 ardei grasi
- sare mare
- 3-5 linguri otet
- piper boabe
- foi de dafin
- usturoi
Mod de preparare:
Coacem ardei la cuptor sau pe gratar. (aproximativ o ora la 170 de grade) Dupa ce s-au copt bine, ii scoatem pe o tava adanca sau int-un bol, adaugam o lingura de sare si ii lasam sa se raceasca.
Ii curatam de coaja (eu nu i-am curatat pentru ca mi se par mai gustosi cu coaja), seminte si ii taiam in 4-5 fasii.
Ii punem in borcane sterilizate, adaugam sucul pe care ardeii l-au lasat cand s-au racit, otetul dupa gust (eu am pus 4 linguri la bocanul de 750 ml), sarea dupa gust (eu am pus o lingurita), piperul, putin usturoi si 2-3 foi de dafin. (daca este nevoie copletam si cu apa sau ulei pentru a umple bine borcanele).Ii curatam de coaja (eu nu i-am curatat pentru ca mi se par mai gustosi cu coaja), seminte si ii taiam in 4-5 fasii.
Fierbem borcanele la baine marie timp de 30 minute.
Ii depozitam intr-o camera racoroasa.
Cea mai buna salata e cea de ardei copti !!! dar copti numai pe flacara de la aragaz/NU in cuptor sau mai stiu eu cum!deci te rog incearca cum zic eu/si neaparat curatati de coaja neagra(arsa)cum altfel...
RăspundețiȘtergereda, asa ii fac si eu, foarte buni!
ȘtergereNu adauga ulei, va prinde gust de ranced !
RăspundețiȘtergereArdeiul necesita putin zahar....
RăspundețiȘtergereEu ii prefer fara, dar cine doreste poate sa adauge o lingurita de zahar.
Ștergere