Faceți căutări pe acest blog

Cartofi pai la cuptor ♥

  Ador cartofii prajiti si nu cred ca exista cineva care sa nu ii iubeasca, dar pe cat sunt de buni pe atat sunt de nesanatosi.
  Eu am renuntat de mult sa mai prajesc in ulei cartofii, evit prajeala cat se poate de mult. Asa ca am gasit un alt mod de a prepara cartofii, la cuptor.



Ingrediente pentru 2 portii:

  • 3 cartofi maricei
  • sare
  • boia dulce (sau boia iute)
  • o lingura de ulei




Mod de preparare:
  Curatam cartofii, si ii taiam pai. 
  Intr-o oala punem la fiert apa (apa cam cat sa acopere cartofii), cand apa incepe sa fiarba adaugam cartofii si ii fierbem pentru 5-6 minute.


Scoatem cartofii si ii scurgem bine de apa.




Intr-o tava de cuptor punem hartie de copt, adaugam cartofii, punem uleiul (amestecam putin cartofii pentru a se codimenta bine), ii condimentam si ii dam la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade. (cuptorul trebuie sa fie preincalzit)









Cartofii sunt gata!


Un comentariu:

  1. Ce idee tare!Nu m-am gandit niciodata ca putem face cartofii prajiti la cuptor si sa arate atat de bine..

    RăspundețiȘtergere