Ingrediente:
- 1 kg de nuci verzi deja curatate (100-110 nuci)
- 1 kg de zahar
- 500 ml de apa
- zeama de la o lamaie
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Incepem sa curatam nucile(trebuie sa curatam toata partea verde) si le punem in apa (intrun bol incapator punem apa rece si stoarcem o lamaie). Dupa ce am curatat toate nucile punem bolul in frigider pentru 10-12 ore, schimband periodic apa(de fiecare daca cand schimbati apa adaugati si lamaie). Eu am schimbat apa de 4 ori.
Intr-o cratita pregatim siropul, punem apa cu zaharul si esenta de vanilie la fiert pentru aproximativ 50 de minute. (amestecam din cand in cand)
Cand siropul este gata adaugam nucile si amestecam bine. Dupa 10 minute adaugam zeama de lamaie si lasam totul la foc mediu pentru alte 50-60 de minute.
Lasam dulceata sa se raceasca 20 de minute si apoi o punem in borcane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu