Ingrediente cu aproximatie:
- 5 kg rosii
- 500-600 g ardei gras
- o legatura de verdeata (leustean sau frunze de telina)
- sare mare dupa gust (aproximativ 3 linguri)
Mod de preparare:
Rosiile si ardeiul se toaca cubulete, iar verdeata se toaca marunt. (eu am lasat rosile cu coaja, dar cine nu prefera cojile in ciorba, pot curata rosiile inainte de tocare)
Se amesteca bine cele trei ingrediente, adaugam sarea si le lasam sa se odihneasca aproximativ 30 de minute.
Apoi punem compozitia in borcane sterilizate. Avem grija ca toate capacelele de la borcane sa se infileteze bine.
Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc mediu pentru 40-50 de minte dupa ce apa a inceput sa fiarba.
Borcanele se pot lasa la racit in cratita in care au fiert sau se pot inveli intr-o patuta groasa.
Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc mediu pentru 40-50 de minte dupa ce apa a inceput sa fiarba.
Borcanele se pot lasa la racit in cratita in care au fiert sau se pot inveli intr-o patuta groasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu