Nu cred ca are cineva nevoie de o reteta anume pentru a pregati orez cu lapte. Eu nu am folosit o anumita cantitate niciodata, de multe ori depinde si de tipul de orez pe care il folosim, dar va spun cu aproximatie modul in care prepar eu orezul.
Ingrediente:
- un pahar de orez
- 3 pahare de lapte (folositi acelasi pahar ca cel pentru orez)
- 100-150 g de zahar (puneti dupa gust)
- un pliculet de zahar vanilat
- coaja de la o lamaie rasa (o lingurita) sau coaja de la o portocala
- stafide si scortisoara
Mod de preparare:
Spalam orezul si-l fierbem timp de 10 minute cu o cana de apa. Dupa cele zece minute scurgem apa. Intr-un alt vas, punem la fiert laptele, coaja rasa si zaharul.
Cand incepe sa dea in clocot, adaugam orezul. (Nu uita sa mesteci mai mereu in orez pentru a nu se lipi).La final, poti sa presari scortisoara si stafide.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu