Ingrediente:
- 6 oua
- 3 linguri ulei
- 3 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- esenta de vanilie
- praf de copt (5g)
- un praf de sare
- coaja de lamaie rasa (o lingurita)
- capsuni
- cireste
- o piersica
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile 2-3 minute, apoi incepem sa adaugam treptat zaharul , continuam sa mixam pana cand compozitia devine tare (exact ca pentru bezele).
Galbenusurile le amestecam cu praful de sare , apa si uleiul.
Amestecam galbenusurile cu albusurile si incepem sa adaugam treptat faina (praful de copt il incorporam in faina).
La final adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava , apoi se adauga fructele.
Dam pandispanul la cuptor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit) la 180 de grade cam pentru 30-40 de minute.
Pandispanul este gata!
- Pentru ca pandispanul sa iasa mai pufos folositi mixerul doar pentru baterea albusurilor cu zaharul, apoi folositi o lingura de lemn.
- Cand incepem sa adaugam faina amestecam de jos in sus, asa se va omogeniza bine si nu se vor forma bule de aer in copozitie. (daca compozitia face bule de aer, cand vom scoate pandispanul din cuptor se va lasa)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu