Faceți căutări pe acest blog

Dulceata de cirese (1)

Ingrediente:
  • un kg cirese fara samburi
  • un kg zahar
  • 100 ml apa (eu adaug apa pt ca imi place dulceata zemoasa)
  • 3-4 linguri zeama de lamaie (zeama de lamaie se adauga dupa gust)


Mod de preparare:

  Punem zaharul peste cirese, amestecam si le lasam la frigider pentru 4-5 ore. 

  Apoi punem ciresele la fiert, adaugam apa si zeama de lamaine. Le lasam la foc mediu pentru aproximativ o ora, mestecand din cand in cand.

  Pentru a verifica daca dulceata este gata punem pe o farfurie o lingurita de dulceata, o lasam sa se raceasta si verificam daca s-a legat.

  Lasam dulceata sa se racesca pentru 10-20 de minute si apoi o adaugam in borcane (apoi intoarcem borcanele invers si le acoperm cu un prosop pentru a creea vid).

Dulceata este gata!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu