Faceți căutări pe acest blog

Blat de tort



Ingrediente:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un pliculet de praf de copt
  • esenta de vanilie
(eu am pus 6 linguri de sirop de visine, blatul iese mult mai aromat si nu mai folosesc esenta de vanilie)

Mod de preparare:



      Separam albusurile de galbenusuri.
Galbensurile le amestecam bine cu apa.

 Batem albusurile 2-3 minute, apoi incepem sa adaugam treptat zaharul , continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma lucioasa.


Incorporam galbenusurile  si esenta de vanilie, amestecam pana se omogenizeaza. Apoi incorporom treptat faina cu praful de copt.

Pune comozitia intr-o tava tapata cu ulei si faina (sau hartie de copt) si o dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 170 de grade.

Blatul este gata!

Lasam blatul sa se raceasca si apoi il scoatem din forma. 
(A fost prima oara cand am copt in acesta tava, am crezut ca n-o sa se lipesca, dar lateralele s-au lipit.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu