Ingrediente:
- 3 kg capsuni
- 1,5 kg zahar
- 100 ml apa
- 200 ml zeama de lamaie
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Punem zaharul peste capsuni si le lasam la frigider pentru 4-5 ore.
Apoi punem capsunile la fiert adaugam apa, zeama de lamaie si esenta de vanilie.. Le lasam la foc mic pentru aproximativ doua ore, mestecand din cand in cand.
Pentru a verifica daca dulceata este gata punem pe o farfurie o lingurita de dulceata, o lasam sa se raceasta si verificam daca s-a legat.
Lasam dulceata sa se racesca pentru 10-20 de minute si apoi o adaugam in borcane.
Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc pentru aproximativ 30 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu