Pentru acesta reteta avem nevoie de curaj, multa rabdare si o pereche de manusi.
Ingrediente:
- un kg ardei iute (daca nu doresti sa iasa foarte picanta poti amesteca cu ardei capia sau gogosar)
- un kg zahar
- un litru otet
- o lingura de sare
Mod de preparare:
Curatam ardeiul de seminte. (Avem nevoie de un kg de ardei curatat). Ardeiul trebuie maruntit bine, se poate toca in robot sau se poate da prin masina de tocat. Intr-o cratita pregatim siropul din otet cu zaharul si sarea. Cand siropul s-a legat adaugam ardeiul. Lasam compozitia la foc mediu pentru 25-30 de minute.
Intr-o farfurie se pune putina apa rece, peste apa se pune cu lingura 2-3 picaturi din dulceata, daca se imprastie rau, dulceata nu este inca gata.
Cand dulceata este legata bine, o lasam sa se raceasca pentru 5-10 minute, apoi o punem in borcane sterilizate.
Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc mediu pentru 30-40 de minte.
Daca doriti puteti omite sterilizarea, eu le sterilizez pentru a fi sigura ca rezista mai mult.
Curatam ardeiul de seminte. (Avem nevoie de un kg de ardei curatat). Ardeiul trebuie maruntit bine, se poate toca in robot sau se poate da prin masina de tocat. Intr-o cratita pregatim siropul din otet cu zaharul si sarea. Cand siropul s-a legat adaugam ardeiul. Lasam compozitia la foc mediu pentru 25-30 de minute.
Intr-o farfurie se pune putina apa rece, peste apa se pune cu lingura 2-3 picaturi din dulceata, daca se imprastie rau, dulceata nu este inca gata.
Cand dulceata este legata bine, o lasam sa se raceasca pentru 5-10 minute, apoi o punem in borcane sterilizate.
Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc mediu pentru 30-40 de minte.
Daca doriti puteti omite sterilizarea, eu le sterilizez pentru a fi sigura ca rezista mai mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu