Faceți căutări pe acest blog

Ciocolata de casa

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 250 g lapte praf 
  • 100 g cacao
  • 500 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca bine untul cu laptele si cacaua, pana obtii o pasta omogena.
Separat, prepara la foc mic un sirop din zahar, batonul de vanilie tocat si apa. Dupa ce siropul se raceste putin, toarna-l treptat peste amestecul de unt, lapte si cacao.
Pune compozitia astfel obtinuta intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina si tapetata cu folie.
Lasa la rece cel putin 10 ore, dupa care taie ciocolata in patratele potrivite. 


  • In compozitia de ciocolata poti adauga alune sau nuci zdrobite.
  • Ciocolata va avea un gust mai parfumat si aromat daca adaugi in compozitie cateva picaturi de coniac sau rom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu