- 500 g ciuperci
- o ceapa
- 2-3 linguri de ulei
- doua linguri de faina
- un catel de usturoi
- patrunjel, piper si sare dupa gust
Mod de preparare:
Spalam ciupercile, le curatam si le tocam. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert, cand apa incepe sa fiarba punem ciupercile si le dam in clocot. Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratita si calim ceapa pana devine traslucida, apoi adaugam faina. Imediat dupa ce am adaugat faina, incepem sa punem din apa in care am fiert ciupercile (4-5 polonice) (amestecam cu mare atentie pentru a nu se face cocoloase). Adaugam si ciupercile, condimentam dupa gust.
Cand ciulamaua este gata, o luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Ciulamaua este si mai gustoasa daca este servita cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu