- 500 g faina
- 250-260 ml lapte cald
- un cubulet de drojdie (25 g)
- 50-60 g zahar
- doua galbenusuri
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 50 g unt moale
- ulei de floarea sorelui pentru prajit
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Laptele cald il amestecam cu drojdia si zaharul. Lasam 10 minute compozitia intr-un loc cald, apoi adaugam galbenusurile, praful de sare si esenta de vanilie. Adaugam unutul si faina. (faina o adaugam in trepte). Vom obtine un aluar foarte lipicios.
Pe blat punem faina, apoi varsam aluatul si incepem sa-l framantam (5-10 minute), framantam pana se uniformizeaza si nu mai este lipicios.
Punem aluatul intr-un bol cu capac si lasam aproximativ o ora la dospit.
Intre timp taiem din hartie de copt 20-25 de patratele.
Dupa o ora aluatul aproape ca si-a dublat cantitatea.
Formam bilute uniforme si le punem pe hartia de copt (eu am ales sa le fac putin plate pentru ca imi place sa le ung cu dulceata, dar daca vreti sa le pumpleti trebuie sa le faceti rotunde). Lasa pentru 30-40 de minute bilutele sa creasca (le acoperim cu un prosop curat).
Formam bilute uniforme si le punem pe hartia de copt (eu am ales sa le fac putin plate pentru ca imi place sa le ung cu dulceata, dar daca vreti sa le pumpleti trebuie sa le faceti rotunde). Lasa pentru 30-40 de minute bilutele sa creasca (le acoperim cu un prosop curat).
Turman ule int-o tigaie adanca si il lasam sa se incinga.
La foc mediu rumenim gogosile pe ambele parti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu