- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri zahar
- 3 linguri apa
- 4 linguri ulei
- doua linguri de cacao neagra
- praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbensurile le amestecam bine cu 3 linguri de ulei, apoi adaugam si cele 3 linguri de apa.
Batem albusurile 2-3 minute, apoi incepem sa adaugam treptat zaharul , continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma lucioasa.
Incorporam galbenusurile si esenta de vanilie, amestecam pana se omogenizeaza. Apoi punem treptat faina cu praful de copt.
Punem 70% din compozitie in tava tapata cu ulei si faina (sau hartie de copt) , iar ce ramane amestecam cu cele doua linguri de cacao si o lingura de ulei. Compozitia obtinuta o punem in tava, in mijloc.
Dam compozitia la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 170 de grade.
Lasam blatul sa se raceasca si apoi il scoatem din forma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu