Ingrediente (cu aproximatie):
- 500-600 gr faina
- 300 ml lapte caldut
- un ou
- drojdie proaspata 10-15 gr
- 3 linguri de ulei
- sare
- 400-500 gr branza de vaci
Mod de preparare:
Intr-un bol punem jumate din cantitatea de faina, sarea, oul si drojdia maruntita, incepem sa adaugam treptat tot laptele si amestecam pana se omogenizeaza bine. Punem si restul de faina si framantam bine timp de 5-10 minute (pana obtinem un aluat omogen).
La final adaugam uleiul si framantam alte 5 minute sau pana nu se mai lipeste de maini.
Aluatul se lasa la dospit aproximativ 20-30 minute.
Branza am mixat-o cu un mixer vertical pana am obtinut o crema.
Dupa ce s-a dospit bine, rupem putina coca si formam un guguloi pe care il intindem cu mana sau cu facaletul, nu trebuie sa fine o lipie foarte gros, dar nici foarte subtire. In mijloc punem o lingura de branza, apoi inchidem bine discul de aluat, astfel incat branza sa nu iasa afara. Intindem iar aluatul, dar nu foarte subtire si avem grija sa nu iasa umplutura.
Pe aragas pune la incalzit o tigaie fara ulei (de preferat o tigaie mai veche, nu o tigaie tefal). Cand tigaia este incinsa punem lipia. Lasam tigaia la foc mic pentru maxim 5 minute, apoi intoargem lipia si o lasam alte 5 minute tot la foc mic. Apoi marim flacara si le rumenim bine pe ambele parti.
Si eu fac foarte des ,sunt super gustoase!
RăspundețiȘtergere